Gode råd før fotografering

 

Fotografering af børn:

Det er en god ide, at mindre børn er veludhvilede og mætte, når de skal fotograferes.

Tag gerne en lille snack med, som de kan få efter fotograferingen og evt. i pauser hvor andre familie medlemmer bliver fotograferet. De skal helst ikke spise under fotograferingen.

Tøjet: Tøjet skal afspejle dit barn, men det er en god ide, ikke at vælge den mest spraglede bluse til fotografering. Det er bedst, hvis der ikke er for meget tekst, mønster eller figurer på blusen. Ternede og stribede bluser bør også undgås.

Tænk på sokkerne. De skal ikke være hullede, og de bør matche resten af tøjet, da de evt. skal med på billedet. Nogle billeder kan være med bare tæer. Hvis du gerne vil have dit barn skal have sko på, så tag de pæneste sutsko, små sko eller anden indendørs sko med. Store vinterstøvler er ikke pæne på et billede.

Hvis dit barn har en ynglings bamse eller andet legetøj, det kunne være sjovt at få med på et af billederne, så tag det endelig med.

 

Fotografering af familien sammen:

Det er en god ide, at i har bluser på i samme nuancer – alle i lyse farver eller alle i mørke farver.

Det er bedst ikke at have for spraglet tøj på – ingen store tern, mønstre eller striber.

Husk at sokkerne skal matche resten af tøjet og være uden huller, da nogle af billederne måske bliver i helfigur uden sko.  Sokkerne hos de voksne må gerne være ensfarvede.

 

Portrætter:

Tag gerne lidt forskellige bluser, skjorter, slips eller jakker med, hvis du er i tvivl om, hvad du vil have på. Vi ser på det sammen, og udvælger når du kommer.

Det er også en god ide, at have en ensfarvet bluse/skjorte med.

 

Babyfotografering:

Her er der sat ekstra tid af, så der er ro til at amme, skifte og spise.

Tag gerne en ensfarvet bodystocking med til din baby. Hvis du har et par små trusser, er de også gode at have med til billeder, hvor den lille skal være helt bar (evt. med ble). Tag endelig forskelligt tøj med, hvis du er i tvivl om, hvad du vil bruge. Du skal dog ikke regne med, at din baby gider mere end 1-2 forskellige sæt.

Hvis du har et specielt eller hjemmelavet baby tæppe, så tag det meget gerne med.

Hvis du har en bamse der skal med på et af billederne, så tag den endelig med.

Jeg tager ofte billeder, hvor en eller begge forældre holder babyen, derfor er det en god ide, at mor eller far har en helt ensfarvet bluse på – ingen striber eller tern. Det er også fint hvis en eller begge forældre har en top eller t-shirt med, så jeg kan tage nogle billeder med bare arme og bar baby.

 

Gravidfotografering:

Medbring dit pæneste undertøj du kan passe, og en stram top/kjole -gerne ensfarvet. Har du en stor tynd lys cardigan eller en stor løs hvid skjorte, evt. din mands, så tag den med. Hvis du kan passe cowboybukserne eller en nederdel, så tag dem med. Tag gerne et par lækre stiletter med. Hvis du er i tvivl, så tag det med, og så ser vi på det, når du kommer.

Sørg for, inden fotograferingen, ikke at have strømper eller andet på der strammer. Så undgår vi kedelige mærker på huden.

 

Konfirmandfotografering:

Tag endelig alle dine roser med, du fik i kirken. Ellers skal du bare komme glad i dit fine tøj, så hygger vi os med nogle billeder af dig. Hvis du selv har ideer eller ønsker til fotograferingen, er det super.

Konfirmations billederne kan tages både i studie eller på en valgt udendørs location.

 

Bryllupsfotografering:

Ikke to bryllupsarrangementer er ens. Nå vi har snakket sammen i telefonen eller skrevet sammen, holder vi et møde i mit studie i Vanløse, hvor vi hilser på hinanden, og får styr på alle jeres ønsker og behov for fotograferingen. Jeg kommer også med råd og ideer, hvis det ønskes.

Jeg fotograferer ikke til festen om aftenen, men meget gerne i kirken , efter kirken, portrætterne og til receptionen.